Uitleg controle

Uitleg controletool

De informatie over uw waterhardheid wordt gebaseerd op cijfers van Waterhardheid.nl. U kunt op die site zien hoe wij aan onze informatie komen.

Waarom zegt Vitens wat anders?

Via de site van Vitens is te zien waar uw water weg komt. Ook is daar te zien wat de hardheid van het water is. Voor bijvoorbeeld de gemeente Kampen geeft onze tool een waterhardheid van 7.4 dH, terwijl Vitens 6.2 dH aangeeft.

In het drinkwaterrapport van Vitens (PDF) is te lezen dat in 2019 de maximale waterhardheid voor de gemeente Kampen 6.8 was. Het minimum was 4.7

Waarschijnlijk als u zelf gaat meten en testen zullen zowel Vitens als Unique een ander resultaat laten zien dan u daadwerkelijk uit de kraan ontvangt.

Er zijn zo veel cijfers die elk op een eigen manier iets vertellen over de waterhardheid. Wilt u 100% zekerheid? Dan zult u zelf uw kraanwater moeten testen.

Onze informatie is indicatief, maar zeker niet aangepast in ons voordeel, of op wat voor manier dan ook gewijzigd. Het zijn de cijfers zoals ze zijn, maar ze zijn altijd een indicatie.