Werkt de Amfa 4000?

Werkt de Amfa 4000?

Bij diverse winkels en op diverse sites is de zogeheten magneetontkalker te verkrijgen. Het is een apparaat met een magneet wat om de waterleiding geplaatst moet worden.

Het idee is dat de kalk in het water met negatieve deeltjes geladen wordt door de magneet, zodat de kalk niet kan binden met carbonaat. Een verbinding van die twee stoffen is namelijk de boosdoener in uw huis, uw wasmachine en koffiezetapparaat.

Er is alleen een probleem. Ze werken niet.

Diverse onderzoeken die zouden aantonen dat de magneten werken, zijn dubieus en onduidelijk. Onderzoeken die wel serieus te nemen zijn, geven aan dat er een veel sterkere magneet nodig is om effect te hebben.

Afbeeldingsresultaat voor waterontharder magneet

Laat u niet oplichten. Koop verstandig en ga voor apparatuur dat wél werkt.

Bronnen:
Radar, ProChemTech, Chem1

Controleer uw waterhardheid

Het water in uw gemeente is zacht.

Is een waterontharder nuttig?

Hoewel uw water redelijk zacht is, merkt u de gevolgen van de aanwezigheid van kalk nog steeds. Uw machines zullen op den duur meer energie gaan vragen en uw glaswerk krijgt de wereldberoemde witte tint.

Het is dus zeker nuttig om bij u thuis een waterontharder te laten installeren!

Het water in uw gemeente is redelijk hard.

Is een waterontharder nuttig?

Uw water is redelijk hard. De gevolgen hiervan zijn snel aanwezig. Uw machines zullen op den duur meer energie gaan vragen en uw glaswerk krijgt de wereldberoemde witte tint. Uw energierekening zal stijgen, omdat elk apparaat dat water gebruikt, meer moeite moet doen om dat water te verwarmen.

Het is aan te bevelen om bij u thuis een waterontharder te laten installeren!

Het water in uw gemeente is behoorlijk hard.

Is een waterontharder nuttig?

Uw water is behoorlijk hard. De gevolgen hiervan zijn snel aanwezig. Uw machines zullen op den duur meer energie gaan vragen en uw glaswerk krijgt de wereldberoemde witte tint. Uw energierekening zal stijgen, omdat elk apparaat dat water gebruikt, meer moeite moet doen om dat water te verwarmen. Zelf zult u onder de douche en aan de smaak van het water merken wat de gevolgen van hard water zijn.

Het is zeer aan te bevelen om bij u thuis een waterontharder te laten installeren!

Het water in uw gemeente is zeer hard.

Is een waterontharder nuttig?

Uw water is zeer hard. De gevolgen van dit harde water zullen direct te merken zijn. De energierekening zal hoger zijn dan normaal, uw water zal anders smaken en de vaat zal met moeite glanzend te houden zijn. In de badkamer is veel zeep nodig om wat bubbels op het water te laten verschijnen.

Het is absoluut aan te bevelen om bij u thuis een waterontharder te laten installeren!

Wat nu?

Zojuist heeft u gezien dat uw water zachter kan. Daarvoor heeft Unique twee oplossingen: de Eco Compact en de Eco Duo.

Wat is het verschil?

De Eco Compact is een vrijstaand apparaat, dat gebruikt wordt in open ruimtes, zoals bijvoorbeeld een bijkeuken. Heeft u de mogelijkheid om een ontharder ergens vast neer te zetten? Kies dan voor de Eco Compact.

De Eco Duo is een apparaat dat uit twee delen bestaat. Door deze opstelling past de ontharder nagenoeg overal. In de meterkast, onder de vloer of in een kast, het is allemaal mogelijk. Heeft u niet de ruimte voor een groot apparaat? Kies dan de Eco Duo.